Sign In
Text Size: A A A
|
                          



COMPLAINTS

Do you have any comments, complaints or feedbacks regarding the electrical services, oil and gas local business development (LBD) or any other general queries related to the energy sector? Please tweet or tag us on Instagram using #eidpmo_complaints or use the online form. ***Please note that we take your privacy very seriously and any complaints will be treated anonymously. Therefore we seek your cooperation in providing us with your details that will enable us to contact you.


Tweets

 Recent Complaints

Name:Concerned Graduates
Complaint:Assalamu'alaikum

I'm here to raise an issue about left over HnD graduates whom have difficulties in job application. Nowadays all Graduate Trainee is required to have minimum Degree. What about us? I-Ready is such a good implementation to help young graduates - FOR DEGREE. What about for HnD? Not all of us can go for Degree - some may not have their courses available in Brunei, some may due to financial matters, not to mention the high GPA requirement for student loan. 4 / 5 years ago, HnD holders were able to apply for Graduate Trainee.
We are stuck - we have no experience, there's no way to be trainee, and not to mention benchmarks of job requirement is quite high nowadays. What will happen to us HnD holders?

To support your LBD objectives, why don't you encourage private companies and even govt sector to employ more local graduate trainees? Not only for Degree, but for HnD and ND as well. What's the harm investing in youth knowing we will be the next generation.

Thank you and Selamat Hari Raya.
Date:27/06/2017 01:40 PM
Date Of Issue Closed:-
Name:Jobseekers
Complaint:EDPMO/BEDB/DARE please fixed before everything gets messed up.

• Does EDPMO know, Mostly a Chinese company in PMB does not have HR?
• Does EDPMO know if the Employment Agency has changed their function to HR at Chinese company in PMB.
• Does EDPMO aware, if China company always ask local work for long hour but give minimum salary?
• Is not enough mostly workers monopoly by China people?
• The Administration and HR jobs should be reserved only for Local.

NO wonder local difficult getting job lately because Employment Agency now changed their function to HR in Chinese company, especially company in PMB. From selecting CV until employing staff.
EDPMO and Company X SHOULD NOT ALLOW the Employment Agency direct deal with you ALL because the employment agency is not the company's staff.
Date:24/06/2017 10:19 AM
Date Of Issue Closed:-
Name:MAS
Complaint:Salam.

I cannot register woith I-Ready. The website keeps crashing.

Can you help?
Date:17/06/2017 01:01 PM
Date Of Issue Closed:-
Name:S hotel
Complaint:Assalamualaikum,

sini kan minta pihak biskita untuk datang ke sana and check tah HR di sna check the management di sana n how they treat local workers di sana.

on the 3rd day sudah aku keraja sana kami kana bgitau uleh HR yang manager nya complaint sal ada yang malas buat kraja pasal ia mau kmi bdiri memanjanng tuk 8 jam, kerusi untuk kmi rhat skjap manager nya ambil reason nya tungu dah kmi improve bru ia bagi balik krusi atu..like what do u expect its our 1st and 2nd day of work tarus2 steady kah berdiri for 8 hours?? Then tmpat kmi spatut nya brhat yang damit atu ia smpan lugage guest jua di sna..nda ia berhati perut kah..dh la nada krusi then ia buat lagi tmpat smpan lugage..then the HR cakap kami patut buat something yang wow d mata nya..aku tu bpkir ia tu HR ia patut consider smua tu buleh ckp kes buli sudah tu..

Then waktu interview kana ckp 6 hari kraja shari off tapi aku kana 2 hari saja pagi lapas tu patang lapas tu malam..and yg sakit nya 9 hari aku malam..aku bini2 kalau ada apa2 terjadi arah ku durg kn tangung jawap ka..FYI 6hari aku kja mlm sorang another 3 hari ada dgn..

lpas atu ada yg lain bcreta ada kes guest nya cuba merunding housekeeping bni2 pilipin di sana..then esok nya sengaja guest atu bgitau mnta cek kn tv nya nda mau on..luckily reception time atu lelaki then sudh ia ke atas ia liat dua lelaki atu btuala sahaja n tv atu switch nya sja boff n housekeeping atu ckp ia confident ia andang sudah on tv atu..kalau lah apa2 terjadi mlm atu..durang kn btangungjawap?? At least bg security ka dsna or kalau kerja mlm atu bdgn ka at least sorang lelaki..kalau aku kja mlm kejadian yang tidak ingini blaku cana? Malang nda bbau..Tapi mnyedih kan nada apa2 tindakan kana ambil..

then dh lah 9 mlm..9 jam..bukan ka pbaik shift tu likit krja is 8 jam?ok ckp la sejam rhat so total 8 jam tapi kalau sudh sorang cana kn rhat?counter msti sntiasa ada urg..

then kawan ku ada akhir dtg durg buleh ptong gaji kn 2 hari,tantu plang ia akhir tu nda pyh dtg tarus,shari sna 15 jua sja..mkin lagi durg potong..kana buli bah local ani..

Aku apply as receptionist tp buleh durg suruh jd driver jua bukan minta2 kalau apa2 berlaku durg kn tangungjawap ka contoh accident ka apa ka

aku btungkus lumus korban kn masa sama family apa sudh end of the month terima nya dua ratus labih sahaja..bukn nda bsyukur..syukur sudh tapi dua ratus labih tp kja for 9 days mlm nada life pagi nda bbaloi rasa nya..

seriously lapas ku kraja sana bru tah ku tau cuzen ku yang pernah kja sana ckp swiss hotel atu andang famous suka ptong gaji pekerja..dh la durg bgi sikit ptong lagi gaji pekerja mkin la sikit..lau kami dtg awl bah nda urg kn mandang tu tapi tkana akhir trus ptong..pdahal manger sna bah pakai kreta porshe..sadang2 kan membuli tahap catu sekali..

pls check tah management di swiss hotel KB atu..merayu ku..smpai bila anak brunei kn kana buli atu kn kana cakap memilih krja..bukn milih..liat la cara durg handle pekerja..mcm membuli perkerja local..
Date:12/06/2017 05:29 PM
Date Of Issue Closed:-
Name:L
Complaint:Assalamualaikum Tuan / Puan

Di harap pihak dapat mengambil tindakan bagi perkerja yang berkerja di sektor swasta, adakah kami menrima gaji selalu lambat, hari ni sdh 09hb pun kami masih belum di bayar gaji...kami terpaksa menangguh hutang especially pembayaran kereta , pembelian barang dapur dan lain lain lagi. Adakah swasta tidak mempunyai specific date bila kmai hendak menerima gaji? Tolong di beri perhatian kuatkan tia undang2 dateline penerimaan gaji di sektor swasta. mun inda cani makin naik kepala boss sama hr cina di sini ni...ingat bulan2 kan membayar interest kereta bulan2..kami kan mengelakkan daripada interest durang tah pulang kan menambah interest kereta.....
Date:09/06/2017 02:36 PM
Date Of Issue Closed:09/06/2017 02:49 PM

Instagram (#eidpmo_complaints)